سورتینگ ماهی به چه معناست؟

سورتینگ ماهی به معنی تفکیک و دسته بندی مرغ و ماهی از نظر وزن و اندازه میباشد بدین معنی که در سورتینگ، ماهی با وزن و اندازه مشخص، در دسته بندی منحصر به فرد خود قرار خواهد گرفت. قبل از پدید آمدن ماشین های سورتینگ این اقدام به صورت دستی انجام می گرفت و وقت و انرژی بسیار زیادی هدر میرفت.

با آمدن ماشین های سورتینگ انقلابی در صنعت شیلات به وجود آمد که بدون دخالت دست و با کمترین میزان خطا، ماهی ها در دسته مربوط به خود قرار میگرفتند.  درحال حاضر این عملیات سرعت بسیار بالایی به دسته بندی میبخشد و از هدر رفتن وقت و انرژی جلوگیری می نماید.

عملیات سورتینگ یا دسته بندی فقط مختص ماهی و مرغ نیست، امروزه میتوان از این دستگاه در مکان های مختلفی استفاده نمود مانند میادین میوه و تره بار برای تفکیک نمودن میوه های ریز از درشت. همچنین در صنعت کشاورزی کاربرد های بسیار زیادی دارد.

این قابلیت علاوه بر سود دهی بالا برای مصرف کننده، بالا بردن میزان توزیع و حتی صادرات،  موجب راحتی خریدار نیز میگردد و میتواند در مدت زمان محدود کالای مورد نظر خود را به راحتی انتخاب نماید.

در ساخت دستگاه های سورتینگ از تجهیزات محکم و مقاومی استفاده شده که با قرار گرفتن در معرض آب و مواد ضد عفونی کننده هیچ آسیبی به دستگاه وارد نمیشود زیرا اکثر این دستگاه ها از جنس استیل ضد زنگ میباشند.

از سورتینگ ماهی برای دو منظور استفاده میگردد

1- پرورش ماهی و قرار دادن آن در حوضچه مخصوص

2 – استخراج ماهی از حوضچه و شروع فرآیند بسته بندی و توزیع (سورتینگ اتوماتیک)

دلیل استفاده از روش اول به منظور جلوگیری از خورده شدن ماهی های  کوچک توسط ماهی های بزرگ و تغذیه مناسب ماهی های کوچکتر است.

همچنین از این روش برای تفکیک انواع ماهی مانند قزل آلا، کپور، سالمون و … استفاده میگردد. روش این کار بدین صورت بوده که ماهی ها به داخل  ورودی دستگاه ریخته شده و  به داخل کانال هایی که آب در آن جریان دارد هدایت شده و توسط بازو های پلاستیکی داخل دستگاه، به خروجی که از آن به راحتی عبور میکنند، هدایت میشوند.

به طور مثال از خروجی اول فقط ماهی هایی با وزن 300 تا 500 گرم و از خروجی دوم ماهی هایی با وزن 600 الی 1000  گرم قابل عبور هستند. در آخر توسط لوله هایی به داخل حوضچه های مربوطه هدایت میشوند.

بیشتر بخوانید:  مزایای استفاده از دستگاه سورتینگ ماهی در شیلات و مراکز پرورش ماهی

مزایای سورت نمودن ماهی ها

  • قرار گیری ماهی های هم اندازه در یک دسته

با قرار گرفتن ماهی های هم اندازه در کنار هم، میزان مرگ و میر در ماهی ها به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و ماهی های بزرگ دیگر قادر به خوردن ماهی های کوچک نیستند. همچنین غذای کافی در اختیار ماهی ها قرار میگیرد و همه قادر به تغذیه مناسب هستند در این حالت رشد و تکثیر ماهی ها بیشتر خواهند شد.

  • جداسازی آسان ماهی های مختلف

برای پرورش ماهی در شیلات باید ماهی های هم خانواده در یک دسته قرار بگیرند. توسط دستگاه های سورتینگ جداسازی ماهی های هم خانواده بسیار آسان میگردد.

  • افزایش بهره وری و سود شیلات

با استفاده از دستگاه های سورتینگ، زمان کمتری برای دسته بندی مصرف میگردد و در نتیجه مدت زمان پرورش ماهی نیز کاهش می یابد. همچنین غذا به مقدار کافی بین ماهی ها پخش شده و از پخش اضافه غذا جلوگیری میگردد.

پس از پرورش ماهی ، زمان توزیع و دسته بندی میرسد. برای راحتی و سرعت بیشتر از دستگاه های سورتینگ ماهی اتوماتیک استفاده می‌گردد.
سورتینگ ماهی به چه معناست؟ 2

روش سورتینگ اتوماتیک

پس از پرورش ماهی ، زمان توزیع و دسته بندی میرسد. برای راحتی و سرعت بیشتر از دستگاه های سورتینگ ماهی اتوماتیک استفاده می‌گردد. این دستگاه ها برای راحتی کاربر مجهز به مانیتور های لمسی بوده که کاربر میتواند توسط آن به آسانی نوع مرتب سازی ، تعداد و… را انتخاب نماید.

این دستگاه متناسب با نوع خریداری شده قابلیت مرتب سازی بین 2 تا 10 دسته را دارا میباشد. مرتب سازی میتواند بر اساس اندازه و یا وزن ماهی باشد. پس از انتخاب نوع مرتب سازی، ماهی روی ورودی دستگاه قرار میگیرد.

در این مرحله اکثر دستگاه ها مجهز به سنسور های نوری میباشند که رنگ ماهی را می سنجند و ماهی بی کیفیت از چرخه خارج میگردد.

با قرار گیری ماهی روی نوار توزین، متناسب با درخواست کاربر وزن و یا قد آن اندازه گیری میشود. هنگام مرتب سازی بر اساس قد یا اندازه ، بعضی ماهی ها به صورت خمیده روی نوار توزین قرار میگیرند که اکثر دستگاه های سورتینگ قابلیت اندازه گیری قد ماهی به صورت صاف را با درصد خطای 1 میلی متر دارند.

پس از نوار توزین، ماهی به نوار توزیع یا دسته بندی هدایت میشوند که در آنجا متناسب با وزن یا اندازه، توسط بازوهای پلاستیکی به خروجی منحصر به فرد خود هدایت میگردند.

دستگاه های مرتب سازی دارای راندمان بالایی بوده و متناسب نیاز مشتری و در اندازه های مختلف  قابل طراحی هستند.

مزایای دستگاه سورتینگ اتوماتیک

  • سرعت بالا
بیشتر بخوانید:  6 مزیت دستگاه سورتینگ ماهی و کاربردهای آن

یکی از مهم ترین مزیت های دستگاه های سورتینگ سرعت بالای انجام کار میباشد. به صورت میانگین 30 الی 150 ماهی در دقیقه (متناسب به نوع دستگاه) دسته بندی میشوند.

  • درصد خطای بسیار کم

میزان دقت در دستگاه های سورتینگ اتوماتیک بسیار بالا بوده و درصد خطا در بالاترین حالت کمتر از 10 گرم برای وزن و کمتر از 1 میلی متر برای اندازه می‌باشد.

عمر طولانی

به دلیل استفاده از بهترین مواد و تجهیزات و رعایت بالاترین حد استاندارد در ساخت این دستگاه ها ، عمر طولانی و کمترین میزان خرابی را شاهد خواهیم بود.

هزینه پایین نگهداری

شاید در ابتدا با خرید این دستگاه هزینه زیادی را پرداخت نمایید ولی در طولانی مدت منجر به سود زیادی خواهد شد. انجام این کار به صورت دستی علاوه بر هزینه بالا، سرعت و دقت بسیار کمتری دارد.

رابط کاربری آسان

با استفاده از تجهیزات پیچیده در ساخت این دستگاه ممکن است به این فکر کنید استفاده از آن نیز سخت و پیچیده است ولی با رابط کاربری آسان این دستگاه ها به راحتی میتوانید تنظیمات دلخواهتان را اعمال نمایید.

 نکاتی که هنگام خرید دستگاه سورتینگ ماهی باید به آن توجه کنید:

  • تعداد خروجی دستگاه

متناسب با میزان و تنوع ماهی ها تعداد خروجی را انتخاب نمایید اصولا این تعداد در دستگاه های مختلف از 2 تا 10 خروجی متغیر میباشد.

  • میزان عملکرد در دقیقه

تعداد ماهی مرتب سازی شده در دقیقه نشان از سرعت دستگاه دارد هر چه ماهی بیشتری در دقیقه در دسته بندی مخصوص به خود قرار گیرد، سرعت دستگاه بیشتر خواهد بود.

  • میزان خطا

هر چه میزان درصد خطا کمتر باشد دستگاه با دقت بیشتری عملیات سورتینگ را انجام میدهد. برای انتخاب دستگاه سعی کنید این معیار را در نظر بگیرید.

  • سنسور های دستگاه

به سنسور های دستگاه دقت نمایید. وجود برخی سنسور ها مانند سنسور تشخیص رنگ (ماهی خراب را تشخیص میدهد) موجب آسان سازی فرآیند سورتینگ میشود.

  • میزان وزن قابل اندازه گیری

حداکثر و حداقل وزن قابل اندازه گیری  جزء قابلیت های مهم دستگاه بوده که باید به آن توجه داشت. برای مرتب سازی ماهی های کوچک (کیلکا، میگو) حداقل وزن باید زیر 20 گرم باشد.

  • بازو بهتر است یا باکس

هنگام تفکیک و دسته بندی ماهی در برخی دستگاه ها از بازو و در برخی دیگر از باکس استفاده میگردد. از باکس برای سورتینگ مقادیر زیاد استفاده میگردد. شما میتوانید متناسب با نیاز خود و مقدار ماهی، مورد دلخواه را انتخاب نمایید.

۵ نظرات
  1. ناشناس می گوید

    اینکه می توان دقیقا متناسب با وزن و تعداد ماهی، دستگاه را تنظیم کرد، قابلیت خوبی است.

    1. علیرضا گیتی گهر می گوید

      ممنونیم از نظر شما 🌝

  2. مجید می گوید

    سلام
    ممنون از مطالب خوبتون
    قابلیت سنسور که باعث تشخیص ماهی های خراب می شود خیلی خوب است.

    1. علیرضا گیتی گهر می گوید

      سلام مجید گرامی
      بله این قابلیت ویژه ای است. برای اطلاعات بیشتر لطفا با شرکت تماس بگیرید. 🙂

  3. محسن کریمی می گوید

    مدل های مختلف دستگاه رو لطفا داخل سایت قراربدید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.