منظور از سورتینگ ماهی چیست و چه کاربردی دارد؟

سورتینگ ماهی و مرغ از جمله فعالیت های مهم برای افرادی است که در این حوزه به فعالیت پرداخته اند. به طور کلی این افراد با استفاده از این روش می توانند رضایت مشتریان خود را جلب کرده و به این ترتیب سود بیشتری را در اختیار آن ها قرار دهد.

عمدتا عملیات سورتینگ نه تنها در دسته بندی مرغ و ماهی از اهمیت زیادی برخوردار است، بلکه استفاده از این روش در دسته بندی سایر محصولات از قبیل انواع میوه، فلفل دلمه ای و غیره کاربرد فراوانی دارد.

به طور کلی دسته بندی محصولات ذکر شده سبب تعیین کیفیت و رتبه بندی آن ها شده و سود بسیار خوبی را در اختیار فروشنده قرار می دهد.

اما چرا استفاده از روش سورتینگ ماهی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؟ دستگاه هایی که برای دسته بندی انواع ماهی ها مورد استفاده قرار می گیرند، به چه صورتی عمل می کنند؟

اهمیت روش سورتینگ ماهی چیست؟

به طور کلی استفاده از سورتینگ ماهی سبب می شود تا ماهی های دارای وزن و اندازه یکسان در دسته بندی های مشخصی قرار بگیرند.

این دسته بندی ها به مشتری ها این اجازه را می دهد تا به نحو مطلوب تری نسبت به انتخاب ماهی مورد نظر خود بپردازند. به این ترتیب میزان رضایت ان ها و در نهایت فروش افراد فعال در این حوزه بیشتر خواهد شد.

همچنین دسته بندی ماهی های زنده در شیلات های ماهی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

به طور کلی در شیلات ها و مراکز پخش و توزیع ماهی از دستگاه های سورتینگ ماهی به منظور جداسازی انواع مختلف ماهی های دریایی نظیر کپور، سفید، سنگ سر و غیره استفاده می شود.

بیشتر بخوانید:  مزایای استفاده از دستگاه سورتینگ ماهی در شیلات و مراکز پرورش ماهی

عمدتا در شیلات ها به منظور افزایش بهره وری پروش ماهی، به خصوص پرورش ماهی های قزل الا، باید ماهی های بزرگ و کوچک در دسته های مشخصی تقسیم بندی شوند.

برخی از انواع ماهی ها مانند ماهی های قزل آلا، تمایل به همجنس خواری دارند. این پدیده سبب می شود تا ماهی های بزرگ، ماهی های کوچک را از بین برده و میزان بهره وری پروش ماهی را کاهش دهند.

به همین دلیل اکثر افراد فعال در حوزه شیلات ها از دستگاه های سورتینگ ماهی به منظور دسته بندی ماهی ها استفاده می کنند، ناچار هستند نهایتا هر دو ماه یک بار نسبت به دسته بندی ماهی های کوچک و نهایتا هر سه ماه یک بار نسبت به دسته بندی ماهی های بزرگ اقدام کنند.

به این ترتیب از وارد شدن خسارات شدید به سیستم پرورش ماهی، جلوگیری می شود.

نحوه عملکرد دستگاه های سورتینگ ماهی

دستگاه هایی که در فرآیند دسته بندی ماهی ها در مراکز توزیع و پخش و نیز شیلات ماهی مورد استفاده قرار می گیرند، به دو دسته اتوماتیک و دستی تقسیم بندی می شوند که در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.

دستگاه سورتینگ اتوماتیک

دستگاه های سورتینگ ماهی اتوماتیک دارای انواع مختلفی بوده و هر کدام مطابق با سیستم خاصی نسبت به جداسازی و تفکیک ماهی ها اقدام می کنند.
منظور از سورتینگ ماهی چیست و چه کاربردی دارد؟ 2

دستگاه های سورتینگ ماهی اتوماتیک دارای انواع مختلفی بوده و هر کدام مطابق با سیستم خاصی نسبت به جداسازی و تفکیک ماهی ها اقدام می کنند.

در برخی از دستگاه های دسته بندی اتوماتیک، سنسور تشخیص رنگ قرار داده شده تا به این واسطه ماهی های بی کیفیت و نامناسب را از چرخه دسته بندی خارج کنند.

در مرحله بعد ماهی ها بر اساس دو پارامتر وزن و اندازه تفکیک شده و در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند. به طور کلی دستگاه های سورتینگ اتوماتیک دارای ویژگی های به خصوصی بوده که در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید:  سورتینگ ماهی به چه معناست؟

دستگاه سورتینگ دستی

دستگاه های سورتینگ دستی، از سیستم پیچیده ای برخوردار نبوده و عمدتا برای دسته بندی ماهی ها در شیلات های ماهی و مراکز پرورش و توزیع ماهی مورد استفاده قرار می گیرند.

در این دستگاه ها برای دسته بندی ماهی ها در اندازه ها و وزن های مختلف، عمدتا مخزن هایی طراحی شده اند که دارای شیارهایی با فاصله مشخصی هستند.

از طریق دستگاه های مخصوص آب به همراه ماهی با فشار از داخل مخزن و از بین شیارها عبور می کند. به این ترتیب ماهی هایی که دارای ابعاد اندازه کوچکتر نسبت به اندازه شیارها هستند، از شیارها عبور کرده و ماهی های بزرگتر در پشت شیار باقی می مانند.

پس از انجام این عملیات از طریق شیارهای موجود، ماهی های دسته بندی شده وارد حوضچه های معینی می شوند.

ویژگی های دستگاه های سورتینگ اتوماتیک

دستگاه های سورتینگ دستی، از سیستم پیچیده ای برخوردار نبوده و عمدتا برای دسته بندی ماهی ها در شیلات های ماهی و مراکز پرورش و توزیع ماهی مورد استفاده قرار می گیرند.
منظور از سورتینگ ماهی چیست و چه کاربردی دارد؟ 3
  • سرعت جداسازی و تفکیک بسیار بالا
  • دقت بسیار بالا در هنگام جداسازی و درصد خطای بسیار کم
  • داشتن راندمان و بازدهی بسیار
  • وجود انواع سنسور ها در ساختار این تجهیزات
  • به کارگیری متریال مقاوم و ضد زنگ در ساختار این دستگاه ها
  • به کارگیری به روز ترین تجهیزات مکانیکی و الکترومکانیکی در دستگاه های دسته بندی ماهی
  • رابط کاربری بسیار ساده
۳ نظرات
  1. سینا آقایی می گوید

    سورتبنگ ماهی به چه صورته و کدوم بخش های ماهی رو سورت میکنه؟

    1. ناشناس می گوید

      بخشی سورت نمیشه در واقع ماهی دارای سایز متفاوت سورت میشه

  2. علی میرآبادی می گوید

    لطفا لیست قیمت ها رو داخل سایت قرار بدید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.